Ryzlink vlašský

  • Kategorie: kabinetní víno
  • Trať: U Spálené hospody
  • Charakteristika vína: Světle žlutozelená barva; vůně delikátní, květinové kořenitá. Má příjemnou, peprně kořenitou a plnou chuť, s výraznější kyselostí.
  • Kombinace s jídly: Podává se k lehčím úpravám drůbeže. Pozdní sběry se hodí k pstruhům i jiným rybám v různých úpravách.
  • Teplota podávání: 11–13 °C
  • Skladování: Teplota 7-13 °C, v temnu bez přístupu světla. Láhev by měla být uložena tak, aby byla zátka zalita vínem. Víno lze vypít hned nebo jej lze uložit do archivu na 5 a více let.
  • Rozbor vína: cukr: 1,80 g/l
    obsah kyselin: 7,50 g/l
    alkohol: 11,50 obj%
    bezcukerný extrakt: 19,00 g/l
  • Obsah lahvovaného vína: 0,75 l