Muškát Ottonel

  • Kategorie: jakostní
  • Trať: U Spálené hospody
  • Charakteristika vína: Je to plné, harmonické víno s příznivým obsahem kyselin. Barva světležlutá, chuť jemná, kratší, muškátová. Ve vůni cítíme muškát a rozkvetlou růži.
  • Kombinace s jídly: : Vína Muškátu Ottonelu se nejčastěji kombinují s předkrmy z husích jater nebo se sladkými dezerty. Mohou sloužit jako lehký suchý aperitiv.
  • Teplota podávání: 11–13 °C
  • Skladování: : Teplota 7-13 °C, v temnu bez přístupu světla. Láhev by měla být uložena tak, aby byla zátka zalita vínem. Víno lze vypít hned nebo jej lze uložit do archivu po dobu tří let
  • Rozbor vína: cukr: 1,20 g/l
    obsah kyselin: 5,30 g/l
    alkohol: 12,50 obj%
    bezcukerný extrakt: 19,80 g/l
  • Obsah lahvovaného vína: 0,75 l