Sauvignon jakostní

  • Kategorie: jakostní
  • Trať: U Spálené hospody
  • Charakteristika vína: Světle zelenožlutá barva, výrazná brosková až kopřivová vůně. Chuť kořenitě plná a výrazně ovlivněná vůní. Kyseliny jsou příjemné, harmonické.
  • Kombinace s jídly: Podává se jako aperitiv nebo ke studeným pokrmům. Hodí se i ke chřestu a kozím sýrům, vařené šunce, k rybám s výraznější úpravou či k rybám uzeným. Je vhodné také ke kořenitým jídlům, těstovinám s gorgonzolou nebo rybí omáčkou.
  • Teplota podávání: 11–13 °C
  • Skladování: Teplota 7-13 °C, v temnu bez přístupu světla. Láhev by měla být uložena tak, aby byla zátka zalita vínem. Víno lze vypít hned nebo jej lze uložit do archivu na 3 a více let.
  • Rozbor vína: cukr: 2,40 g/l
    obsah kyselin: 5,00 g/l
    alkohol: 12,00 obj%
    bezcukerný extrakt: 20 ,00 g/l
  • Obsah lahvovaného vína: 0,75 l