Cabernet Sauvignon

  • Kategorie: pozdní sběr
  • Trať: U Spálené hospody
  • Charakteristika vína: Ve vůni a chuti můžeme hledat černý rybíz, třešně, ostružiny i cedrové dřevo. Víno prošlo jablečnomléčnou fermentací a díky tomu charakterem připomíná nejlepší červená vína z jižních oblastí. Během procesu fermentace byla odstraněna ostrá kyselina jablečná, která se přeměnila na kyselinu mléčnou, přičemž byla zachována příjemná kyselina vinná.
  • Kombinace s jídly: Doporučujeme zejména k masitým jídlům, obzvláště k jehněčí pečeni, biftekům, krůtím masům či k úpravám jídel s kořenitými omáčkami.
  • Teplota podávání: 16–18 °C
  • Skladování: Teplota 7-13 °C, v temnu bez přístupu světla. Láhev by měla být uložena tak, aby byla zátka zalita vínem. Víno lze vypít hned nebo jej lze uložit do archivu na 3 a více let.
  • Rozbor vína: cukr: 1,60 g/l
    obsah kyselin: 4,95 g/l
    alkohol: 11,50 obj%
    bezcukerný extrakt: 25,40 g/l
  • Obsah lahvovaného vína: 0,75 l